Κυψέλη | Bee My Box
 

Ξύλινη Κυψέλη
Bee My Box

 

Η κατάλληλη κυψέλη μέλισσας αποτελεί τη βάση για τη μελισσοκομία. Ο χώρος μέσα στον οποίο κατοικούν οι μέλισσες πρέπει να είναι άριστα διαμορφωμένος ώστε να εξασφαλίζει το κατάλληλο περιβάλλον που θα βοηθήσει στη μελισσοκομική παραγωγή. Γι’ αυτό το λόγο οι ξύλινες κυψέλες χάρη στις φυσικές ιδιότητες του ξύλου προσφέρουν τις πιο ιδανικές συνθήκες παραγωγής στις μέλισσες.

Διαστάσεις

Η ξύλινη κυψέλη Bee my Box είναι τύπου Κυψέλη Langstroth. Οι κυψέλες Langstroth θεωρούνται πιο εύκολες στη μεταφορά, καθώς απαρτίζονται από τη βάση με τις τροποποιήσεις τους σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες, δύο ή περισσότερα πατώματα και καπάκι. Όλα τα μέρη της κυψέλης Bee my Box μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με νέα κομμάτια.

Οι εξωτερικές διαστάσεις της κυψέλης είναι 507.5mm βάθος (πλευρική όψη), 417.5mm πλάτος (εμπόδια όψη) και ύψος 245mm. Οι βίδες είναι τύπου flat head 4.0 mm x 5.0mm γαλβανιζέ

Πλεονεκτήματα

Με την ξύλινη κυψέλη Bee my Box απολαμβάνετε την πιο ευέλικτη & ανθεκτική κυψέλη μέλισσας στην αγορά. Είναι άρτια σχεδιασμένη για να προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες παραγωγής στη μέλισσα διαθέτοντας υψηλό αισθητικό design. Ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά κάτω απο τις σκληρότερες συνθήκες, πάντα με το κατάλληλο φινίρισμα κυψέλης.

Η στάνταρ κατασκευή της επιτρέπει την αλλαγή όποιου ξύλινου τμήματος θέλετε με ένα καινούριο, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα της κυψέλης. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το άριστης ποιότητας αυστριακό ξύλο ξηραντηρίου & την προσεγμένη κατασκευή της Bee my Box σε κάθε λεπτομέρεια και στάδιο παραγωγής της κυψέλης, εξασφαλίζει εύκολη δυνατότητα συντήρησης, σταθερή ποιότητα στην παραγωγή κάθε μελισσοκόμου & οικονομία στον προϋπολογισμό του.

 

Χαρακτηριστικά

Οι ξύλινες κυψέλες Bee My Box αποτελούν την απόλυτη καινοτομία στα μελισσοκομικά εργαλεία. Η ανθεκτική κατασκευή & η τέλεια εφαρμογή που χαρακτηρίζουν την κυψέλη μελισσών Bee My Box οφείλεται στον ιδανικό συνδυασμό της εμπειρία με το μεράκι μας και τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία του ξύλου.

Για την κατασκευή της ξύλινης κυψέλης χρησιμοποιείται ξύλο ερυθρελάτης αυστριακής προέλευσης τεχνητής ξήρανσης. Η ερυθρελάτη λόγω της ρετσίνης που εμπεριέχεται στο σώμα του ξύλου αποτελεί κορυφαίο υλικό για την κατασκευή ξύλινης κυψέλης αφού δίνει ποιοτικότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την ελάτη που συνήθως χρησιμοποιείται στις ξύλινες κυψέλες.

Τα πόδια της ξύλινης κυψέλης είναι κατασκευασμένα από δρύες που συντελούν στην μεγαλύτερη αντίσταση της κυψέλης απέναντι στην υγρασία. Το ξύλο δρυός χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή ξύλου εξωτερικού χώρου αφού με τη μεγάλη πυκνότητα που διαθέτει, αποτελεί την καλύτερη λύση για το σημείο που έχει άμεση επαφή με το έδαφος.

Ισχυροί σύνδεσμοι βιδών έχουν τοποθετηθεί για τη συνδεσμολογία των επιφανειών. Εφαρμόζονται βίδες τύπου «ξυλόβιδα», οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά ανθεκτικό κράτημα στην ξύλινη κυψέλη, σε συνδυασμό με το προ τρύπημα του σημείου όπου θα βιδώσουμε.

 

Ελληνικα